Tom Pauly

Stagiair Marketing

Tom Pauly

Functie titel:

Leeftijd:

Woont in:

Werzaam bij Bechtle sinds:

Stagiair Marketing

23 jaar

Geldrop

1 september 2020 tot 25 januari 2021

"Ik vind de mindset bij Bechtle top, je wordt meteen in de groep opgenomen"

Benieuwd hoe het is om stage te lopen bij Bechtle? Tom Pauly liep van september 2020 tot januari 2021 stage op de Marketing afdeling van Bechtle. In dit interview vertelt hij over hoe hij het heeft ervaren om stage te lopen bij Bechtle. “Ik voelde me niet gewoon ‘de stagiair’, ik maakte echt onderdeel uit van het Marketing team.”

Je studeert Commerciële Economie. Hoe ben je bij Bechtle terechtgekomen voor een stageplek?

Ik hou van samenwerken, met mensen werken. Daarnaast vind ik een combinatie van marketing en sales interessant. Daarom heb ik gekozen voor mijn studie Commerciële Economie. Ik ben vervolgens bij Bechtle terechtgekomen via de zus van een Bechtle collega, die werkt in de broodjeszaak waar ik altijd kom. We zijn met elkaar aan de praat geraakt en ze gaf aan dat ze een heel leuk bedrijf kende waar ik misschien wel stage kon lopen. Ik heb het nummer van die Bechtle collega gekregen en hem uitgehoord over wat voor soort bedrijf Bechtle is. Mijn ouders zitten allebei in de IT-sector, vandaar dat Bechtle me sowieso aansprak, ik heb feeling met de branche.

Wat is jouw eerste indruk van Bechtle?

Ik kende Bechtle zelf nog niet, mijn ouders wel. Ze gaven aan dat Bechtle een grote club is en dat het ze een leuk bedrijf leek voor mij om stage te lopen. Na de gesprekken met Rik van Recruitment had ik ook meteen een goed gevoel bij de organisatie. Ook Ellen, mijn Marketing collega die me hielp met mijn onderzoek, heeft me goed opgevangen en veel uitleg gegeven over het reilen en zeilen bij Bechtle.

"Bij Bechtle staan mensen écht voor je klaar"

Kun je wat meer vertellen over je stageopdracht bij Bechtle?

Ik heb tijdens mijn stageperiode SMB (Small Medium Businesses) en Healthcare klanten geïnterviewd. De accountmanagers hebben het eerste contact met de klant gehad over mijn stageopdracht. Vervolgens heb ik 27 focusklanten (actieve klanten) opgebeld voor een diepte-interview, met als doel hen te bevragen over de klantperceptie en hun kennis over Bechtle te toetsen. De resultaten van het onderzoek heb ik met Marketing en Sales gedeeld, zodat zij hier van kunnen leren. En het volledige onderzoek heb ik gepresenteerd in de laatste week van mijn stage aan mijn stagebegeleider van school. Ik ben trouwens geslaagd met goede punten!

Hoe heb je jouw stageperiode bij Bechtle ervaren?

Ik wist op voorhand niet wat ik moest verwachten. Dit was mijn eerste stageplaats. Ik had er wel veel zin in, maar dit was de eerste keer dat ik echt ging meewerken in een team. In het begin zag ik er een beetje tegenop om elke dag van ’s morgens tot ’s avonds te werken, maar dat is erg meegevallen. Ik vond het juist heel leuk om in het ritme te komen, maar ook om van dichtbij te zien hoe een organisatie werkt. Mijn verwachtingen klopten dus niet, het was veel leuker dan ik dacht. Ik voelde me ook helemaal niet “de stagiair”, maar ik was een echt onderdeel van het Marketing team. Ik vind de mindset bij Bechtle ook top, je wordt meteen in de groep opgenomen. Ik kon altijd bij mijn stagebegeleiders terecht, ze maakten tijd voor me. Andere collega’s ook. Het draait hier echt om mensen.

Hoe was het om een groot deel van je stageperiode thuis te werken?

Ik vind thuiswerken niet het leukste wat er is. Maar voor het uitwerken van mijn stageopdracht kwam het op zich niet slecht uit. Ik heb in september mijn introductie wel gewoon deels bij Bechtle kunnen doen, waardoor ik wel een gevoel had bij de organisatie. Voor de rest moest ik veel interviews uitwerken en schrijven, dus dat kon prima thuis. In essentie werk ik liever op kantoor, daar is veel meer sfeer. Maar buiten dat heeft corona geen negatief effect gehad op mijn stage. Ik kon alle collega’s makkelijk spreken via Microsoft Teams.

Wat heb je geleerd bij Bechtle?

De stage heeft mijn persoonlijke ontwikkeling een boost gegeven. Ik kreeg bij Bechtle veel meer verantwoordelijkheden dan op school. Hier werk je als team, dus verwachten mensen iets van je. Dat geeft een bepaalde “druk” om het goed te doen. Op school ben je alleen verantwoordelijk voor jouw eigen punten, maar nu rekenen mensen op je. Daardoor heb ik geleerd om overal 100% voor te gaan.

Waarom zou je mensen aanraden om stage bij Bechtle te lopen?

De manier waarop ik ontvangen ben en de begeleiding, zeker wanneer ik dit vergelijk met medestudenten die hun stagebegeleider nooit zien. Bij Bechtle staan mensen echt voor je klaar om je te helpen als dat nodig is. Het Marketing team is ook redelijk groot, dus er is altijd wel iemand die je kan bijstaan als je een vraag hebt. Ik zou stagelopen bij Bechtle aan iedere student aanraden!