Tom Pauly

Accountmanager Commercial

Tom Pauly

Functie titel:

Leeftijd:

Woont in:

Werkzaam bij Bechtle sinds:

Accountmanager Commercial

25 jaar

Geldrop

1 september 2022

“Mijn stage bij Bechtle heeft mijn persoonlijke ontwikkeling een boost gegeven – nu werk ik er als accountmanager”

Benieuwd hoe het is om stage te lopen bij Bechtle? Tom Pauly liep van september 2020 tot januari 2021 stage op de marketingafdeling van Bechtle. Daarna was hij stagiair bij het Marketing Center of Excellence van Bechtle en ARP (onze zusterorganisatie). Inmiddels heeft Tom een vaste baan bij Bechtle als accountmanager. In dit interview vertelt hij over hoe hij het heeft ervaren om stage te lopen bij Bechtle, deelt hij tips aan toekomstige mede-stagiairs en legt hij uit waarom hij van marketing overstapte naar sales.

Je hebt Commerciële Economie gestudeerd. Hoe kwam je bij terecht voor een stageplek?

Ik hou van samenwerken, met mensen werken. Daarnaast vind ik zowel marketing en sales interessant. Daarom heb ik destijds gekozen voor mijn studie Commerciële Economie. Ik ben vervolgens via via bij Bechtle terechtgekomen. Mijn ouders zitten allebei in de IT-sector, vandaar dat Bechtle me sowieso aansprak, ik heb feeling met de branche en wist er al het een en ander over.

Wat is jouw eerste indruk van Bechtle?

Ik kende Bechtle zelf nog niet, mijn ouders wel. Ze gaven aan dat Bechtle een grote club is en dat het ze een leuk bedrijf leek voor mij om stage te lopen. Na de gesprekken met de recruiter had ik ook meteen een goed gevoel bij de organisatie. Ook Ellen, mijn marketingcollega die me hielp met mijn onderzoek, heeft me goed opgevangen en veel uitleg gegeven over het reilen en zeilen bij Bechtle.

"Bij Bechtle staan mensen écht voor je klaar"

Kun je wat meer vertellen over je stageopdracht bij Bechtle? En daarna bij het Marketing Center of Excellence?

Ik heb tijdens mijn stageperiode SMB en Healthcare klanten geïnterviewd. De accountmanagers hadden het eerste contact met de klant over mijn stageopdracht. Vervolgens heb ik 27 focusklanten (actieve klanten) opgebeld voor een diepte-interview, met als doel hen te bevragen over de klantperceptie en hun kennis over Bechtle te toetsen. De resultaten van het onderzoek zijn met marketing en sales gedeeld, zodat zij hiervan kunnen leren. En het volledige onderzoek heb ik gepresenteerd in de laatste week van mijn stage aan mijn stagebegeleider van school. Ik ben trouwens geslaagd met goede punten! Tijdens mijn afstudeerperiode bij het MCoE, een team dat overkoepelend werkt voor Bechtle en ARP (onze zusterorganisatie), heb ik een onderzoek gedaan naar de Bechtle Groep als solution seller. Uiteindelijk heb ik voor ARP een podcast gemaakt waarin we ons duidelijk hebben kunnen profileren als solution seller.

Hoe heb je jouw stageperiode bij Bechtle ervaren?

Ik wist op voorhand niet wat ik moest verwachten. Dit was mijn eerste stageplaats. Mijn verwachtingen werden overtroffen, het was veel leuker dan ik dacht om in het werkritme te komen. Ik voelde me ook helemaal niet ‘de stagiair’, maar ik was een echt onderdeel van het marketingteam. Ik vind de mindset bij Bechtle ook top, je wordt meteen in de groep opgenomen. Ik kon altijd bij mijn stagebegeleiders terecht, ze maakten tijd voor me. Andere collega’s ook. Het draait hier om mensen – en dat past goed bij mijn persoonlijkheid.

Hoe was het om een groot deel van je stageperiode thuis te werken?

Ik vind thuiswerken niet het leukste wat er is, maar voor het uitwerken van mijn stageopdracht kwam het op zich niet slecht uit. Ik heb in september 2020 mijn introductie wel gewoon deels bij Bechtle kunnen doen, waardoor ik wel een gevoel had bij de organisatie. Voor de rest moest ik veel interviews uitwerken en schrijven, dus dat kon prima thuis. In essentie werk ik liever op kantoor omdat daar meer sfeer is. Maar buiten dat heeft de pandemie geen negatief effect gehad op mijn stageperiodes. Ik kon alle collega’s makkelijk spreken via Microsoft Teams.

Wat heb je geleerd bij Bechtle?

De stage heeft mijn persoonlijke ontwikkeling een boost gegeven. Ik kreeg bij Bechtle veel meer verantwoordelijkheden dan op school. Hier werk je als team, dus verwachten mensen iets van je. Dat geeft een bepaalde druk om het goed te doen. Op school ben je alleen verantwoordelijk voor jouw eigen punten, maar nu rekenen mensen op je. Daardoor heb ik geleerd om overal 100% voor te gaan.

Hoe ben je na je stage opnieuw bij Bechtle terechtgekomen?

Na twee geslaagde stageperiodes bij de Bechtle Groep was het voor mij wel duidelijk dat ik niet verder op zoek wilde gaan naar een andere werkgever. De klik was er. Na afloop van de eerste stageperiode werd mij dan ook verteld dat er, in een van salesteams, altijd plaats zou zijn. Dat heb ik in mijn achterhoofd gehouden. Tegen de tijd dat ik afgestudeerd was ben ik hier direct op terug gekomen. De sollicitatiegesprekken waren nog maar een formaliteit, omdat we al wisten dat het een goede match was.

Waarom zou je mensen aanraden om stage bij Bechtle te lopen?

De manier waarop ik ontvangen ben en de begeleiding, zeker wanneer ik dit vergelijk met medestudenten die hun stagebegeleider nooit zien. Bij Bechtle staan mensen echt voor je klaar om je te helpen als dat nodig is. Het marketingteam is ook groot, dus er is altijd wel iemand die je kan bijstaan als je een vraag hebt. Ik zou stagelopen bij Bechtle aan iedere student aanraden!

Hoe ervaar je jouw nieuwe baan als accountmanager?

Het bevalt me erg goed. Klanten op de juiste manier kunnen helpen met uitdagingen doet mij goed. Projecten samen tot een succes maken, dat geeft energie! Natuurlijk ben ik ook wel eens tegen wat dingen aangelopen in de inwerkperiode. Vooral operationele bleken nog wel eens lastig te zijn. Gelukkig werken er veel ervaren mensen bij Bechtle waarop ik beroep kan doen.

Waarom heb je gekozen voor een baan in sales en niet marketing?

Ik heb altijd interesse gehad in sales. Het relatiebeheer leek (en blijkt) mij goed te liggen. Marketing is daarentegen ook erg leuk. Uiteindelijk is het doel om als accountmanager de samenwerking met marketing verder op te zoeken binnen Bechtle. Op die manier blijf ik mijn affiniteit met beide vakgebieden benutten.

Het bevalt me erg goed. Klanten op de juiste manier kunnen helpen met uitdagingen doet mij goed. Projecten samen tot een succes maken, dat geeft energie! Natuurlijk ben ik ook wel eens tegen wat dingen aangelopen in de inwerkperiode. Vooral operationele bleken nog wel eens lastig te zijn. Gelukkig werken er veel ervaren mensen bij Bechtle waarop ik beroep kan doen.