Ron Wiesbrock

Projectmanager

Ron Wiesbrock

Functie titel:

Leeftijd:

Woont in:

Werkzaam bij Bechtle sinds:

Projectmanager

57 jaar

Doesburg

1 april 2021

“Bij Bechtle ben je geen nummertje en kun je écht een bijdrage leveren”

Ron, je bent sinds vorig jaar werkzaam bij Bechtle. Wat heb je hiervoor gedaan en hoe ben je bij Bechtle terechtgekomen?

Voordat ik bij Bechtle werkte was ik consultant en projectmanager, onder andere bij Vodafone. Ik heb ook een eigen projectmanagement bedrijf gehad. Bij Bechtle kreeg ik de kans om het projectmanagement volledig op te zetten bij Device as a Service (DAAS) projecten. Dat zijn projecten waarbij we (mobiele) devices en aanvullende dienstverlening leveren en de devices uitrollen en indien gewenst beheren zodat IT-afdelingen van een beheer- naar een regieorganisatie kunnen groeien. Ik vond het gaaf om hier vanaf het begin over mee te kunnen denken en de processen bij te schaven. Ik was in feite de eerste projectmanager bij Bechtle Nederland. Voorheen werd projectmanagement opgepakt door de accountmanagers. Mijn hoofdtaak de afgelopen tijd was om structuur in de DAAS projecten te brengen en om te zorgen voor goede coördinatie tussen verschillende stakeholders (de klant, onze partners, interne stakeholders). Het is essentieel om bij ieder project de juiste mensen aan tafel te hebben.

Je was dus de eerste projectmanager bij Bechtle. Kun je wat meer over jouw functie vertellen?

Ik ben een spin in het web en zorg ervoor dat onze DAAS projecten goed verlopen. Ik ben bij deze projecten hét aanspreekpunt. In mijn baan schakel ik zowel met veel stakeholders intern (accountmanager, solution developer, business consultant, enzovoort). Ook bij de klant spreek ik verschillende mensen – dat gaat van de IT-manager tot een senior eindgebruiker tot een communicatieadviseur. Dat vind ik het leuke aan mijn werk: die afwisseling en de verschillende mensen die je leert kennen en waarmee je communiceert. Wat ik persoonlijk ook fijn vind is dat ik vaak met zorgklanten samenwerk. De zorgsector ligt mij nauw aan het hart, omdat mijn vrouw en dochter allebei in de zorg werken.

Hoe ziet een werkweek er voor jou uit?

Een typische week bestaat uit veel vergaderingen met de verschillende stakeholders. Met klanten heb ik minstens één keer per week en maximaal eens in de twee weken een meeting. Ook met partners zoals KennisisKracht Service (KiKS) voer ik regelmatig overleg om af te stemmen of alles nog loopt hoe we het willen, of we bepaalde milestones gehaald hebben en wat we nog moeten bijschaven. Dat is nodig omdat partners vaak de inhoudelijke kennis in huis hebben. Ik bewaak vanuit Bechtle als ‘aannemer’ de deadlines en zorg ervoor dat het project goed loopt. Bij grote projecten zijn er altijd zaken die goed en minder goed gaan. Ik vind het belangrijk om hier samen kritisch naar te kijken en dit te verbeteren. Open en eerlijke communicatie speelt hierbij een belangrijke rol.

Word jij de toekomstige collega van Ron? Bekijk onze openstaande vacatures.

Heb je een voorbeeld van hoe je zaken die minder goed gaan oplost?

Tijdens een groot project bij ZorgAccent, een klant gespecialiseerd in ouderenzorg, merkten we bijvoorbeeld dat we een testfase aan het project hadden moeten toevoegen, waarin medewerkers van verschillende afdelingen al eens hadden kunnen ervaren hoe de nieuwe toestellen werkten. Bij deze klant hebben we dat destijds niet gedaan, wat leidde tot weerstand onder de medewerkers die met de nieuwe toestellen aan de slag moesten. Dit was voor mij een belangrijk leerpunt. We nemen nu altijd een testfase mee bij nieuwe projecten. Ik vind het prettig dat je bij Bechtle de ruimte krijgt om dit soort zaken te bespreken en vervolgens te verbeteren.

Wat maakt Bechtle voor jou nog een fijne werkgever?

De vrijheid en flexibiliteit die ik krijg om eigen projecten op te pakken. Er hangt een open sfeer, je bent geen nummertje maar kunt écht een bijdrage leveren. Dat heb ik zelf ervaren met het opzetten van projectmanagement binnen de organisatie. Er komen nu twee projectmanagers bij en wellicht is er in de toekomst ruimte voor meer uitbreiding. We gaan de projectmanager functies dan opdelen in onze specialisaties, bijvoorbeeld datacenter, connectivity en workspace. Wat ik verder als prettig ervaar is dat ik niet iedere dag naar kantoor moet rijden, maar vooral thuiswerk. Ik woon in de Achterhoek, dus dan is iedere dag een ritje naar Eindhoven maken niet erg comfortabel. Meestal werk ik één keer per week op kantoor en de resterende dagen thuis. Dat heb ik mijn hele loopbaan gedaan, dus dat was voor mij een vereiste toen ik bij Bechtle solliciteerde. Gelukkig is het hybride werken hier al helemaal ingeburgerd! Met klanten spreek ik wisselend digitaal en soms op locatie af. Zeker bij zorgklanten merk ik dat er nog terughoudend wordt gereageerd als het gaat om fysiek afspreken. Bovendien vind ik digitaal vergaderen ook gewoon efficiënt, daardoor kan ik meer doen op een dag.