Remco Seuntjes

Tender coördinator/business developer

Remco Seuntjes

Functie titel:

Leeftijd:

Woont in:

Werkzaam bij Bechtle sinds:

Tender coördinator/business developer

34 uur

Eindhoven

2013

"Ik ga elke dag met een big smile naar het werk."

Remco werkt al ruim vijf jaar bij Bechtle. Hij is een echt mensenmens en voelt zich dan ook helemaal thuis bij Bechtle. ‘Ik probeer met iedereen waarmee ik in aanraking kom een goede band op te bouwen. Ik verlies liever een deal op de korte termijn maar hou de relatie dan wel goed.’

Vertel eens wat over je functie. Wat houdt die precies in?

Op dit moment ben ik tender coördinator, maar binnenkort word ik business developer. Ik hou me vooral bezig met Europese aanbestedingen, ook wel tenders genoemd. Als je zo’n aanbesteding goed wilt doen, moet je je aan strikte richtlijnen houden. Ons team, Strategic Proposals, helpt account managers daarmee. Binnen het team zijn de werkzaamheden opgesplitst in verschillende fases. Binnen die fases acteert iedereen in een andere discipline, bijvoorbeeld op het gebied van presales, de offerte beantwoorden, de implementatie en de contractfase. De contractfase ligt bij de account manager, die heeft het contact met de klant. Wij ondersteunen daarin door bijvoorbeeld nieuwe inzichten te geven en mogelijkheden te belichten die hij zelf nog niet had bekeken. Ook tijdens de minicompetitie, de ‘strijd’ om de daadwerkelijke leveropdracht, proberen we de nieuwe account managers voor te bereiden. Ik ben verantwoordelijk voor de commerciële invulling van Europese aanbestedingen. Dat betekent dat ik onderhandel om de beste condities te krijgen bij onze fabrikanten en onze partners. Samen met onze Tenderdesk, de bid managers, probeer ik de winnende strategie te bepalen. De bid manager is verantwoordelijk voor de kwaliteit die er op papier komt te staan. Afhankelijk van de uitvraag schakelen we andere collega’s in. Dat kan een service delivery manager zijn, of een consultant van IT-Solutions.

Vind je het lastig om met veel verschillende mensen te schakelen?

Ik vind het heel leuk! Ik ben echt een mensenmens. Ik probeer met iedereen waarmee ik in aanraking kom een goede band op te bouwen. Ik verlies liever een deal op korte termijn maar hou de relatie dan wel goed. Daar pluk ik dan later de vruchten van. Dat is mijn kracht, maar dat vergt ook een bepaalde persoonlijkheid. Je moet af en toe op je tong kunnen bijten. Door zo te werken heb ik veel relaties opgebouwd die heel waardevol zijn voor onze organisatie. Je bent een spin in het web: je bent het aanspreekpunt voor interne medewerkers over de tender, maar ook voor je partners en fabrikanten. Zo ben je continue bezig met het proces te managen in de organisatie.

"Bij Bechtle zijn we allemaal teamplayers en werken we graag samen."

Heb je dit altijd gedaan bij Bechtle? Wat was je eerste functie?

Ik ben zes jaar geleden begonnen in de rol van tender sales. Dat was toen een nieuwe functie. Ik fungeerde als een soort brug tussen het Public team en de Tenderdesk, waarin ik aan de ene kant verantwoordelijk was voor het helpen en maken van de voorbereiding voor de winnende aanbesteding en aan de andere kant bezig was met grote aanbestedingsklanten, bijvoorbeeld het Ministerie van Defensie. De gedachte daarachter was dat een account manager bij de aanbesteding niet meer al het werk hoefde te doen

Hoe zie je je toekomst bij Bechtle?

Ik heb veel geleerd in mijn rol als tender sales, maar ik haalde er na een tijdje minder voldoening uit dan in het begin. Ik merk dat ik andere dingen leuker vind, bijvoorbeeld mijn expertise delen met nieuwe medewerkers. Ik kijk dan ook erg uit naar mijn nieuwe functie!

Waarom werk je graag bij Bechtle?

Ik ga elke dag met een big smile naar het werk. Dat heeft te maken met de losse, gezellige sfeer bij Bechtle. We zijn allemaal teamplayers en werken graag samen. Ik zou doodongelukkig worden als ik in m’n eentje zou moeten werken. Je krijgt bij Bechtle ruimte om ‘je eigen ding’ te doen. Als je een goed idee hebt mag je dat bij wijze van spreken dezelfde middag pitchen bij het management. De branche zelf is ook erg interessant omdat men blijft innoveren. Het staat nooit stil. De smartphone die je nu koopt, is morgen oud. Dat houdt het boeiend!