Max van Almen

Accountmanager

Max van Almen

Functie titel:

Leeftijd:

Woont in:

Werkzaam bij Bechtle sinds:

Accountmanager

22 jaar

Eindhoven

1 oktober 2021

“Vanuit de talentpool groei ik nu door naar mijn ambitie: accountmanager worden”

Je bent begonnen in de talentpool. Kun je daar wat meer over vertellen?

“Jazeker. Ik ben begonnen in de talentpool op de afdeling Account Support. De talentpool houdt in dat je begint met het ondersteunen van sales, voordat je zelf echt in een salesrol start. Als je net zoals ik net van school komt en alles in het bedrijfsleven vrij nieuw is, is dat prettig. Je parkeert dan heel even je ambitie om accountmanager te worden. Het voordeel is dat je op je eigen tempo het bedrijf, de systemen waarmee Bechtle werkt, netwerken, partners, fabrikanten en collega’s goed leert kennen. Je krijgt als het ware alvast feeling met de organisatie. Hier heb je op lange termijn profijt van.”

Hoe snel kun je vanuit de talentpool doorstromen naar een salesrol?

“Dat hangt helemaal van jezelf af, als jij er klaar voor bent. Mijn advies is om dit op je eigen tempo te doen en jezelf niet te vergelijken met anderen. De een leert sneller dan de ander. Ik werk hier nu zeven maanden en ben nu richting de rol van accountmanager aan het groeien. Het speelt in mijn voordeel dat ik de IT-markt erg interessant vind.”

Je hebt Commerciële Economie gestudeerd, geen technische richting. Hoe heb je dan IT-kennis opgedaan?

“Het begint met affiniteit met IT. Vanuit Bechtle wordt het bijspijkeren van IT-kennis goed ondersteund. Collega’s hebben heel wat IT-kennis en iedereen is erg toegankelijk – je kunt altijd bij iemand terecht met je vraag. Bechtle biedt daarnaast ook genoeg handvaten om je kennis individueel te vergroten, bijvoorbeeld door middel van trainingen, zowel intern als extern. Dankzij die combinatie heb ik de afgelopen maanden veel informatie tot me genomen en begrijp ik de IT-wereld steeds beter. Wat ook fijn is: je hoeft als accountmanager niet álles te weten. Als je brede kennis hebt kun je altijd een van je collega’s van IT-Solutions met meer technische kennis inschakelen.”

Wat is jouw doel de komende tijd?

“Terechtkomen in een salesrol en daarin doorgroeien – op welke afdeling maakt mij niet zoveel uit. Mijn voornaamste doel na het halen van mijn opleiding Commerciële Economie was om bij een leuk bedrijf ervaring op hbo-niveau op te doen in een markt die me bevalt. Dat is gelukt, ik zit bij Bechtle op mijn plek. Ik vind dat je jezelf vragen moet stellen als: werk ik bij een fijne organisatie? Kan ik nog iets leren? Daarop kan ik bij Bechtle volmondig ‘ja’ antwoorden.”

Hoe een doorsnee werkdag er voor jou uit?

“Op dit moment ondersteun ik mijn salescollega’s, maar pak ik ook al eigen salestaken op. Zo hou ik me bijvoorbeeld bezig met hunting en volg ik marketingleads op, die we krijgen van onze marketingafdeling via campagnes. Ik ga proactief met leads aan de slag. Ik bedoel daarmee dat ik niet alleen een lead opbel, maar bijvoorbeeld ook onderzoek of het een geschikte Bechtle klant is – een klant die bij ons past op lange termijn.”

Hoe ervaar jij de Bechtle bedrijfscultuur, omdat je bent opgestart in een periode van thuiswerken?

“Gelukkig mogen we nu weer meer en heb ik mijn collega’s en de organisatie zowel op Microsoft Teams als in het echt goed leren kennen. Wat ik heb ervaren is dat Bechtle een serieuze en professionele organisatie is, maar we intern wel op een informele, familiale sfeer met elkaar omgaan. Iedereen kan hier zichzelf zijn op de werkvloer. Dat was voor mij één van de doorslaggevende factoren om hier te komen werken. We boeken grote successen met elkaar en werken hard, maar er is voldoende ruimte voor plezier. Die balans is voor mij een groot pluspunt.”