Frank Jansen

Account manager health

Frank Jansen

Functie titel:

Leeftijd:

Woont in:

Werkzaam bij Bechtle sinds:

Account manager health

29 jaar

Weert

2012

"Ik ben altijd al enthousiast als ik binnenstap!"

Hij had net twee dagen zijn diploma Commerciële Economie op zak, toen hij door Bechtle werd benaderd om het health team te komen versterken. Nu, ruim zes jaar later, stapt Frank Jansen nog altijd met evenveel enthousiasme binnen. Leuke collega’s, afwisselend werk en een informele sfeer: het zijn wat Frank betreft dé USP’s van Bechtle als werkgever.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Die begint met een kop koffiedrinken! Even de vorige dag of avond doorspreken met collega’s. Daarna werk ik mijn mail bij, die ’s avonds of ’s morgens vroeg is binnengekomen. Mijn klantenkring bestaat uit zo’n 30 zorginstellingen door heel Nederland, dus gedurende de rest van de dag komt er nog heel wat mail bij, met daarin offerte-aanvragen en orders. Structuur aanbrengen in wanneer je die mail verwerkt is belangrijk, want we willen ook proactief zijn. Daarom hebben we vaste belblokken. Van 9.00 tot 11.00 uur en – als het kan – ook van 13.00 tot 15.00 uur bellen we uit om contacten met bestaande relaties te onderhouden én nieuwe klanten te werven. Voor projecten sparren we veel met onze advisors en consultants. Samen bepalen we de winnende strategie. Ook daar gaat tijd in zitten. Om vier uur pak ik mijn mail er nog even erbij. Voor je het weet is het 5 uur, half 6 en is de dag alweer om!

Kun je iets vertellen over het Health team?

We hebben een leuk team van account managers en een teamleider. In tegenstelling tot de andere sales afdelingen binnen Bechtle, bedienen we maar één markt: de healthcare markt. Met elkaar delen we de trends en ontwikkelingen in die markt. Dat geeft wisselwerking. En het is gezellig. We hebben veel lol samen. De gezondheidszorg is een relatief kleine wereld: een IT’er die weggaat bij het ene ziekenhuis, gaat vervolgens weer bij een ander ziekenhuis aan de slag. Omdat ik al wat jaren meedraai, beginnen mensen je ook te herkennen. Zelfs als je twee of drie jaar geleden telefonisch contact hebt gehad, herinneren mensen zich dat nog!

"In de pauze gaan we vaak achter de Playstation zitten. Een stukje ontspanning!"

Wat kenmerkt Bechtle als werkgever?

Bechtle is een Brabantse werkgever. Dat betekent hard werken, gezelligheid en een informele sfeer. Je hebt de vrijheid om zelf te bepalen hoe je de verkopen stimuleert. De IT is een snelgroeiende markt en constant in ontwikkeling. Om een voorbeeld te noemen: toen ik hier vier jaar geleden binnenkwam, leverden we veel desktops, servers en switches. Tegenwoordig heeft iedereen in plaats van een desktop een laptop of een thin client. En veel servers en switches staan tegenwoordig in de cloud. Die ontwikkelingen van zo dichtbij meemaken vind ik leuk.

Je houdt van retro videospelletjes, wat is je alltime favorite?

Sonic! Ik heb thuis nog zo’n oude Sega Megadrive, waar ik toen ik acht of negen was veel mee speelde. Dat vind ik nog steeds leuk! Even terug in de tijd.

Vind je het ook leuk dat Bechtle een Play Station in de kantine heeft staan?

Jaha! Sterker nog, in de pauze gaan we vaak met z’n vieren of vijven achter de Playstation zitten. Een stukje ontspanning. Dat vind ik heel prettig.

Wat zou je je toekomstige collega’s willen meegeven?

Gun jezelf de tijd om de ICT en ook Bechtle te leren kennen. Je kunt in het begin aan jezelf gaan twijfelen ‘waarom verkoop ik nog niets, ligt dat nou aan mij?’ Dan moet je even doorzetten. Want iedereen is bereid om je te helpen. Je begint bij Bechtle trouwens altijd met een groeitarget. Dat geeft je de kans om jezelf te ontwikkelen. Zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen, dat is belangrijk!