Dirk van de Werdt

Solution developer

Dirk van de Werdt

Functie titel:

Leeftijd:

Woont in:

Werkzaam bij Bechtle sinds:

Solution developer

29 jaar

Uden

juni 2016

"Hier is veel mogelijk als je ambitieus bent. Grijp de kansen die je krijgt!"

Dirk klom in vier jaar tijd op van accountmanager SMB naar accountmanager Enterprise en nu naar solution developer in het nieuwe Business Solutions team. ‘Hier is veel mogelijk als je ambitieus bent. Grijp de kansen die je krijgt!’

Hoe ben je bij Bechtle terecht gekomen?

Ik werk nu vier jaar bij Bechtle. Voordat ik bij Bechtle begon heb ik al 1,5 jaar in de IT-branche gewerkt. Bij mijn vorige werkgever was ik bezig met koude sales, altijd bellen. Ik ben een Brabander en hou van een beetje gezelligheid! Bij mijn vorige werkgever ging het niet echt om duurzame relaties, bij Bechtle wel: zowel met je collega’s als met klanten. Door de informele sfeer kun je ook makkelijk inbreng leveren richting het management. Vanaf het eerste moment dat ik binnenkwam was er een klik. Eerst met Niels, onze sales manager, maar later klikte het eigenlijk met iedereen die ik tegenkwam. Ook het mooie, frisse interieur sprong eruit. Die uitstraling is stiekem ook heel belangrijk. Dat in combinatie met de Brabantse gezelligheid heeft me uiteindelijk overtuigd.

Wat trok je nog meer aan, afgezien van de sfeer?

Bij Bechtle krijg je veel kansen als je dat wilt. Als je ambitieus bent is hier veel mogelijk. Voor m’n dertigste wil ik zoveel mogelijk ervaring opdoen en de markt begrijpen. Ik ben mezelf aan het ontwikkelen op verschillende vlakken en Bechtle is daar het perfecte bedrijf voor.

"Bij Bechtle kun je jezelf op een brede manier ontwikkelen, omdat we veel in de breedte doen op het gebied van IT."

Hoe heb jij die mogelijkheden kunnen benutten?

Ik ben begonnen in het SMB (Small and Medium Businesses) team en zo doorgegroeid naar accountmanager Enterprise. Ik heb daarnaast een aanvullende internationale rol bekleed, terwijl ik in het SMB team werkte. Maar sinds begin dit jaar heb ik een nieuwe rol: ik ben nu solution developer in het nieuwe Business Solutions team. Ik merkte in mijn vorige functie dat ik de operationele taken van accountmanagement minder leuk vond, en me meer op strategisch niveau met klanten wilde bezighouden. Dit heb ik toen aangegeven bij de sales manager. Het management begreep me heel goed, alleen op dat moment waren er nog geen mogelijkheden. Ze vroegen me om even geduld te hebben, en dat heb ik gedaan. Daar ben ik blij om, want eind vorig jaar werd bekendgemaakt dat er een nieuw Business Solutions team opgericht zou worden.

Ik vind dat een van de sterkste punten van Bechtle: dat het management met je meedenkt en dat je – waar mogelijk – een andere rol kunt bekleden als je daar behoefte aan hebt. Voor mij is dat een must voor een goede werkgever. Ik ben ambitieus en wil mezelf blijven ontwikkelen. Járen dezelfde baan doen is niets voor mij. Daarom ben ik super enthousiast over deze nieuwe rol. Ik ben erg benieuwd wat we met dit team gaan bereiken de komende tijd.

Wat houdt je nieuwe functie precies in?

Het nieuwe Business Solutions team is opgericht om meer de focus te leggen op onze propositie. Wij zijn ‘your trusted IT partner in a hybrid world’. Nu zien klanten ons nog te vaak als gewone reseller, maar we zijn zoveel meer dan dat. Wij denken strategisch met klanten mee, we moeten veel meer naar het partnerschap toe. Onze teamleden zijn gesprekspartners van klanten op C-level. We willen impact creëren, en met de klant meedenken op lange termijn. De accountmanagers focussen zich op projecten binnen een bepaald jaar en de uitvoering hiervan, ik denk overkoepelend mee over projecten die we aansluitend kunnen doen over bijvoorbeeld drie jaar. We stellen een roadmap op met de klant en blijven hem begeleiden: voor, gedurende en na het traject. Ik vind het heel fijn dat ik nu kan doen wat ik graag doe.

Wat zou je aan toekomstige collega’s willen meegeven?

Ik kende Bechtle nog niet goed toen ik op gesprek kwam. Voor mij was het echt een soort ontdekking. Ik zit hier nu vier jaar en ik ben enorm gegroeid, zelfs naar andere functies. Er liggen nog andere mooie uitdagingen in het verschiet. Je loopt weinig risico, want Bechtle groeit gigantisch snel. Dat geeft ook weer extra mogelijkheden om jezelf in andere functies te ontwikkelen. Bechtle is een mooi bedrijf: een multinational waar je toch nog het Brabantse, familiaire gevoel ervaart. Ik zou zeggen: grijp de kansen die je hier krijgt!