Interview: het eerste personal training traject via Bechtle

Trainer Klaas Baarends geeft niet alleen de groepslessen (bootcamp) bij Bechtle, maar is ook gestart met het eerste personal training traject. Mark Cuijpers is de eerste Bechtle medewerker die zo’n traject volgt. In dit interview vertellen Klaas en Mark meer over hoe het traject in zijn werk gaat, de ervaringen tot nu toe én Marks ultieme doel.

Het ging goed met trainen… Maar toen kwam corona op bezoek in Nederland. Mark Cuijpers was nét met zijn personal training traject gestart met trainer Klaas Baarends, die ook twee keer per week bootcamplessen geeft bij Bechtle. Mark was gemotiveerd en merkte na vijf weken al verandering. Mark vertelt: “In het begin kon ik het trainen thuis goed volhouden, maar vanwege de drukte binnen het gezin werd dit lastig. Maar sinds een paar weken zijn de sportscholen weer open en kon ik eindelijk het traject met Klaas weer oppakken!”

Klaas, hoe ben je bij Bechtle terechtgekomen? Geef je vaker trainingen bij bedrijven?

Klaas: “Vanuit mijn onderneming ProFit geef ik personal training binnen Basic-Fit. Daarnaast verzorgen we bootcamptrainingen op verschillende locaties. Omdat ik merk dat steeds meer organisaties bezig zijn met de gezondheid van hun werknemers en bedrijfsfitness en -trainingen steeds populairder worden, zijn we ons daarop gaan richten. Bechtle is het eerste bedrijf waar ik nu, naast de bootcamplessen, ook een personal training traject ben gestart. Mark is de eerste! Het lijkt me tof om dit uit te breiden in de toekomst. Er is steeds meer animo voor.”

Hoe ziet het traject van Mark eruit?

Klaas: “We gaan, nu alles weer een beetje op gang komt, weer structuur brengen in Marks beweging en voeding. Na zijn vakantie hervatten we het traject zoals het oorspronkelijk uitgestippeld was. Hij traint dan drie keer per week met mij, ik geef hem aangepaste oefeningen en advies. Eén keer per week gaat Mark nog extra spinnen in de sportschool.”

Mark: “Na mijn vakantie gaat het diëten dan ook weer beginnen. Hoewel het niet echt diëten is, het is meer ánders eten. Klaas maakt een aangepast weekmenu in overleg met mij. Per maaltijd heb ik dan een aantal opties om uit te kiezen zodat ik kan variëren.” Klaas: “Ik pas het voedingsschema altijd aan op iemands levensstijl. Wat meespeelt is hoe vaak iemand beweegt, hoeveel die persoon weegt en wat zijn of haar doel is. Iedere vier weken is er een evaluatiemoment. Dan zien we of er genoeg vooruitgang is of dat er iets aan het voedingsschema aangepast moet worden.”

Mark, wat is je ultieme doel? Waar wil je naar toewerken tijdens het traject?

Mark: “De doelstelling die ik samen met Bechtle had, was meedoen aan de Marathon van Eindhoven. De halve. Maar vanwege de achterstand in het traject, en omdat we niet weten hoe het zal gaan met massaevenementen na september, denk ik niet dat dit nog haalbaar is. Mijn persoonlijke doel is om gewicht te verliezen en mijn vetpercentage omlaag te krijgen. Ik wil terug naar het gewicht dat ik twaalf jaar geleden had. Ik voelde me toen gewoon een stuk fitter dan nu. Het gaat me vooral weer om dat fit worden.”

Klaas: “Omdat we een aantal maanden vertraging hebben in de planning, zal het personal training traject langer doorgaan. Wellicht kunnen we als we wat meer zekerheid hebben nog een leuke uitdaging vinden voor Mark, zoals deelname aan Mud Masters of een andere obstacle run. Het is verder belangrijk dat Mark zijn eigen doel voor ogen houdt. Dat motiveert alleen maar meer!”

Mark: “Wat ik zelf gaaf vond om te zien was dat ik in de eerste weken (voor corona) goede resultaten had geboekt. Zelfs na enkele weken thuis te zitten was ik maar een beetje teruggevallen. Ik kijk uit naar de komende weken!” Klaas: “Ik ook, ik ben benieuwd wat Mark de komende tijd gaat bereiken.”

Ben jij ook benieuwd naar het vervolg van Marks traject? Hou dan zeker onze social media kanalen in de gaten. Wil je meer weten over werken en in shape blijven bij Bechtle? Lees hier meer.