Tedde van der Heijden

Customer Support

Tedde van der Heijden

Functie titel:

Leeftijd:

Woont in:

Werkzaam bij Bechtle sinds:

Customer Support

26 jaar

Swalmen

1 oktober

“Mijn balans tussen werk en privé is dankzij het hybride werken nu veel beter”

Tedde is terug van weggeweest bij Bechtle. In 2019 ging ze een andere uitdaging aan omdat de reistijd begon door te wegen – Tedde was elke dag meer dan twee uur onderweg. Sinds de pandemie werken we bij Bechtle in een hybride vorm, deels thuis en deels op kantoor. We zijn van plan om dat ook in de toekomst te blijven doen. “Voor mij is dit scenario ideaal. Twee dagen per week ben ik op kantoor in Eindhoven, de andere dagen werk ik thuis. Bij Bechtle krijg je de ruimte om zelf te bepalen waar je werkt*.”

Welkom terug bij Bechtle! Kun je wat meer vertellen over je terugkeer?

“Dank je, en dat kan ik zeker! Voordat ik weer begon in oktober heb ik eerder iets minder dan een jaar bij Bechtle gewerkt. In 2019 zocht ik een andere uitdaging dichter bij de deur. Ik woon namelijk in de buurt van Roermond, en stond bijna dagelijks in de file onderweg naar het kantoor in Eindhoven. Erg jammer vond ik dat toen, want ik werkte met veel plezier bij Bechtle. Dat is ook de reden dat ik een tijdje geleden opnieuw gesolliciteerd heb. Ik moet zeggen dat ik het wel spannend vond om weer terug te komen. Je vraagt jezelf toch af of je het in je hoofd misschien mooier hebt gemaakt dan dat het in werkelijkheid is. Maar toen ik hier weer binnenkwam dacht ik meteen: dat zit wel goed! Inmiddels is bij Bechtle het hybride werken door de pandemie helemaal ingeburgerd. Voor mij is dat top – ik werk twee dagen per week op kantoor in Eindhoven en de rest thuis. De balans tussen werk en privé is voor mij nu veel beter.”

Hoe ziet hybride werken er bij Bechtle in de praktijk uit?

“Dat hangt natuurlijk een beetje af van het soort functie en ook van je eigen voorkeur. Wil je liever altijd op kantoor werken? Dan kan dat natuurlijk ook, als de geldende coronamaatregelen dat toelaten. Maar je krijgt bij Bechtle de vrijheid om een aantal dagen per week thuis te werken. Dat maakt het voor mensen die net zoals ik wat verder weg wonen aantrekkelijker om hier te werken. De verdeling tussen thuis en op kantoor werken is voor mij heel fijn. Niet alleen qua reistijd, ik kan me ook veel beter concentreren wanneer ik thuiswerk. De taken die veel concentratie vragen doe ik dus in alle rust daar, terwijl ik de dagen dat ik op kantoor werk gebruik om sociaal te zijn en meetings in te plannen met collega’s. Binnenkort krijgen we trouwens een nieuwe verdieping op kantoor die in het teken staat van hybride werken. Die verdieping wordt een echte ontmoetingsplaats voor collega’s.”

"Je krijgt bij Bechtle de vrijheid om een aantal dagen per week thuis te werken. Dat maakt het voor mensen die net zoals ik wat verder weg wonen aantrekkelijker om hier te werken."

Dat klinkt goed. En vervul je nu opnieuw dezelfde rol als voorheen?

“Niet helemaal, al werk ik wel op dezelfde afdeling. De afdeling Support is de afgelopen jaren flink gegroeid en uitgebreid. Er is nu onderscheid gemaakt tussen Account Support, Sales Support en Customer Support. Ik doe Customer Support, dat houdt in dat ik accountmanagers ondersteun met hun klantenset. We zitten wekelijks samen om de lopende zaken en de prioriteiten te bespreken. Het leuke aan mijn baan vind ik dat ik met veel mensen in contact sta, zowel intern met accountmanagers en bijvoorbeeld IT-Solutions als ik meer informatie nodig heb over een bepaalde IT-oplossing of -dienst, maar ook extern met klanten. Ik help klanten met vragen over zowel hard- als software. Daarnaast stel ik offertes op, verwerk ik orders en doe ik een gedeelte van de facturatie. Ook met fabrikanten heb ik goed contact, om bijvoorbeeld prijsafspraken te maken of voorraden te checken.”

Waarom zou je jouw toekomstige collega’s aanraden om bij Bechtle op gesprek te komen?

“Bechtle is een warm en gezellig bedrijf. Heb je een vraag of zit je ergens mee? Dan kun je bij iedereen terecht, ongeacht op welke afdeling je werkt. Je collega’s zijn als familie. Er is ruimte om samen leuke dingen te doen, zoals een barbecue in de zomer of een weekend weg met z’n allen. Bij Bechtle hangt een informele sfeer, er is altijd tijd voor een praatje bij het koffiezetapparaat, maar daarna knallen we weer door. Er wordt ook gewoon hard gewerkt. Toen ik hier voor de eerste keer op gesprek kwam zat mijn gevoel bij de organisatie meteen goed. Ik dacht meteen: hier wil ik werken! Twijfel je dus of werken bij Bechtle iets voor jou is? Kom een keer een kop koffie drinken en luister naar je gevoel.”

*Indien de geldende coronamaatregelen dit toelaten.