Sander Hermans

Solution advisor datacenter

Sander Hermans

Functie titel:

Leeftijd:

Woont in:

Werkzaam bij Bechtle sinds:

Solution advisor datacenter

32 jaar

Nederweert

September 2015

"Samen met de klant tot de beste oplossing komen"

Als solution advisor datacenter kan Sander Hermans je alles vertellen over servers, storage en power & cooling oplossingen. Vrolijk is Sander eigenlijk altijd, maar als hij organisaties kan ontzorgen met het beste advies, dan gaat zijn IT-hart nóg sneller kloppen!

IT blijft voortdurend in beweging.

Software wordt steeds belangrijker in het datacenter. Denk hierbij aan virtualisatie, back-up en disaster recovery, beheer, automatisering en orchestration. Daarnaast zie je de transactie naar de cloud een steeds groter aandeel krijgen. De IT-infrastructuur moet makkelijk schaalbaar en dynamisch zijn om aan de alledaagse IT-behoefte te kunnen voldoen. Voorbeelden daarvan zijn hyper converged omgevingen, all flash arrays, hybrid cloud en de automatisering van bedrijfsprocessen.

Wat houdt je functie in?

Als solution advisor ben ik technisch verantwoordelijk voor de oplossing die voor de klant wordt samengesteld. In deze pre-sales functie ben ik gespecialiseerd in datacenters. Ik ben door toonaangevende fabrikanten gecertificeerd en weet van de nieuwste technologieën en ontwikkelingen af. De aanvragen komen bij mij terecht via de account managers en consultants van Bechtle. Soms weet een organisatie al precies wat er nodig is, dan stellen we een configuratie samen naar aanleiding van de behoefte en specificaties. Meestal heeft een organisatie behoefte aan een sparring partner die meedenkt, bijvoorbeeld welke oplossing het meest bijdraagt aan hun bedrijfscontinuïteit. Bij adviesprojecten team ik veelal met onze consultants en account managers. We vormen als het ware een driehoek rond de klant. Samen met de klant tot de beste oplossing komen, dat vind ik heel leuk!

"Bechtle… een mooie organisatie om voor te werken!"

Wat komt daarbij kijken, het zoeken naar de beste oplossing?

Achterhalen hoe de behoefte tot stand is gekomen is belangrijk om een goede oplossing aan te kunnen bieden. Als er bij de klant bijvoorbeeld een behoefte ontstaat omtrent servers dan stellen we de juiste vragen om erachter te komen waar de behoefte van de klant vandaan komt. De eerste kwalificatie wordt door een solution advisor gedaan. Vervolgens kan een consultant worden ingeschakeld als technisch klankbord. We brengen de behoefte van de klant daarmee goed in kaart en kijken welke oplossing het best aansluit bij de organisatie. Met deze informatie stellen we een configuratie samen of een vergelijking tussen verschillende oplossingen. We kunnen bij vervanging ook gebruik maken van een tool die ons inzage geeft in de performance, latency, knelpunten etc. van de huidige omgeving. Deze informatie kunnen we gebruiken bij het bepalen van de bouwstenen voor de nieuwe IT-infrastructuur.

Wat is je grootste uitdaging?

Klanten kunnen ons benaderen in verschillende fases van hun project: in de conceptfase, maar ook pas veel later in het project, als er bijvoorbeeld al een concurrerend aanbod op tafel ligt. Het voortraject heb je dan gemist en dat maakt het een uitdaging. Bechtle vindt het toevoegen van waarde voor de klant heel belangrijk en wordt daarom graag zo vroeg mogelijk in het traject betrokken om de klant optimaal te kunnen helpen. We onderscheiden ons als VAR onder andere op het gebied dat we kunnen optreden als technisch klankbord bij IT-vraagstukken en het feit dat we merkonafhankelijk advies kunnen geven. Daarnaast kunnen we onze klanten ontzorgen door middel van ons brede scala aan diensten. Met deze pluspunten hebben we echt meerwaarde ten opzichte van de concurrentie. Als de klant op basis hiervan voor ons kiest, dan geeft dat een goed gevoel!

Wat vind je leuk aan werken bij Bechtle?

Heel veel! Bechtle is een jong en dynamisch bedrijf, dat spreekt mij aan. Samen met collega’s kun je meedoen aan estafettes, marathons of Mud Masters… er wordt veel georganiseerd en successen worden gevierd. Ook kan ik mijn kennisniveau steeds blijven ontwikkelen, bijvoorbeeld door certificeringen van vendoren te behalen. Een mooie organisatie om voor te werken!