Koen Buis

Workspace consultant

Koen Buis

Functie titel:

Leeftijd:

Woont in:

Werkzaam bij Bechtle sinds:

Workspace consultant

46 jaar

Arnhem

1 maart 2019

"Ga voor wat je wilt bereiken! Dat is hier mogelijk."

Koen Buis werkt als Workspace Consultant bij Bechtle. Zijn advies? ‘Heb lef! Ga voor de dingen die je wilt bereiken. Dat is bij Bechtle mogelijk. ICT is veelomvattend. Je kunt je onderscheiden door je te specialiseren in het gedeelte dat je het meest aanspreekt.’

Wat deed je voor je bij Bechtle kwam werken?

Mijn carrière in de telecomsector begon in 1996. Vanaf toen ben ik altijd actief geweest in de telefonie: van hardware tot de portfolio’s van de grote providers (Vodafone, T-Mobile, KPN, etc.). Ik heb als consultant en sales verantwoordelijke gewerkt. In mijn laatste functie voor deze was ik werkzaam op een connectivity afdeling. Zo kwam ik voor de eerste keer in contact met Bechtle.

Wat houdt je functie bij Bechtle precies in?

Ik ben workspace consultant mobility: ik ben verantwoordelijk voor de mobiele werkplek. Dat houdt in dat ik alles regel wat met smartphones te maken heeft. Ik bekijk samen met klanten hoe we zakelijke telefonie onderdeel kunnen maken van hun complete IT-omgeving. De smartphone zelf is daar maar een klein onderdeel van. Een gebruiker of beslisser heeft meestal al een bepaald model op het oog. Uiteindelijk zijn de services en diensten die we als Bechtle om de smartphone heen faciliteren het meest interessant. We willen met deze services het de gebruiker zo makkelijk mogelijk maken. Je levert als organisatie zo eigenlijk kant-en-klare toestellen waar je werknemers meteen mee aan de slag kunnen.

Wat vind je het allerleukste aan je baan bij Bechtle?

De reden dat ik heb gesolliciteerd, en wat nog elke dag bevestigd wordt, is dat bij Bechtle iedereen gelijk is. Niet in de hiërarchie, maar wel in de omgang. Of je nu jong of oud bent, een zware positie hebt of juist als junior instapt, iedereen wordt hier gelijk en met respect behandeld. Dat is iets wat ik niet kende in mijn eerdere carrière. Die vibe trok mij erg aan toen ik voorheen al samenwerkte met Bechtle, en daarom heb ik mijn kans gewaagd. Wat ik ook erg sterk vind is dat ik als buitenstaander een helder, positief beeld had van Bechtle en dat dit ook klopt met hoe het in werkelijkheid is.

Waarom is Bechtle voor jou een fijne werkgever?

Je krijgt het vertrouwen om je baan zelfstandig uit te voeren. Ik heb een salesachtergrond, waar men mensen vaak afrekent op harde cijfers en targets. Bij Bechtle gaat het niet alleen om het uiteindelijke resultaat, maar veel meer om hoe je tijdens het proces toegevoegde waarde biedt aan jouw klanten. Ik vind het leuk dat het zwaartepunt daar ligt, en niet alleen op de funnel en de voortgang hiervan. Ik ben niet verantwoordelijk voor de uiteindelijke verkoop, maar ik heb meer een ondersteunende en adviserende rol. Een heel mooie positie. In een team werken we aan langlopende projecten bij grote klanten. Ik maak veel gebruik van mijn salesachtergrond om een stap verder te komen bij klanten, maar ik doe niet aan harde sales.

Welk advies zou je toekomstige collega’s willen geven?

Heb lef! Ga voor de dingen die je wilt bereiken. Dat is bij Bechtle mogelijk. ICT is veelomvattend. Je kunt je onderscheiden door je te specialiseren in het gedeelte dat je het meest aanspreekt. Je kijkt snel op tegen de mensen die al langer in de sector actief zijn en veel ervaring hebben. Dat is helemaal niet nodig. Stap naar voren en begin. Draai mee in deze leuke branche!