Daan van Mol

Solution advisor datacenter

Daan van Mol

Functie titel:

Leeftijd:

Woont in:

Werkzaam bij Bechtle sinds:

Solution advisor datacenter

27 jaar

Wintelre

1 mei 2018

"Bechtle geeft je de kans om te groeien en ontwikkelen"

Daan werkt al een aantal jaren bij Bechtle. Hij begon als account manager, maar maakte de switch naar solution advisor datacenter, omdat hij graag meer met techniek wilde doen. “Bij Bechtle krijg je de kans om intern te solliciteren en te werken in een functie waar je jezelf 100% goed bij voelt.”

Hoe ben je bij Bechtle terechtgekomen? Was dit je eerste baan?

Mijn studieachtergrond is Commerciële Economie. Ik werkte eerst bij de MediaMarkt op de vloer als sales medewerker. Ik kon uit die baan mijn voldoening niet halen, dus ik ging op zoek naar andere verantwoordelijkheden. Toen ben ik alle LinkedIn profielen van mijn vrienden afgegaan: waar werken zij? Waar hebben ze stage gelopen? Zo kwam ik erachter dat een van mijn vrienden stagiair was geweest bij Bechtle en heel positief was over het bedrijf. Ik zag een functie openstaan die me aansprak en zo is het balletje gaan rollen.

En wat doe je nu bij Bechtle?

Ik heb verschillende functies gehad binnen Bechtle. Ik ben oorspronkelijk begonnen als account manager SMB (Small Medium Businesses). Er was na enkele maanden een tekort aan account managers in het Government team, dus heb ik de overstap gemaakt. Ik voelde me meer thuis in het Government segment en bij de klantenset van dat team. Tot eind 2019 ben ik met veel plezier account manager geweest, maar ik besefte dat ik mijn rol als account manager niet voor altijd wilde doen. Sinds januari 2020 ben ik geswitcht naar solution advisor datacenter. Ik wilde me meer verdiepen in de techniek en mijn kennis vergroten. Een rol als advisor sprak mij aan omdat de functie inhoudelijk wat uitdagender is voor mij. Dat heb ik aangegeven bij mijn teamleider. Toen er een vacature vrijkwam heb ik met zijn zegen meteen gesolliciteerd. Datacenter advisor had mijn voorkeur, omdat ik datacenters zie als het hart van IT. Ik kreeg de baan en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad!

Hoe zie je jouw toekomst bij Bechtle?

Op dit moment leer ik veel van de andere solution advisors. Mijn kennis over datacenter is redelijk breed, maar ik weet natuurlijk nog niet alles. Ik krijg bij Bechtle de ruimte en de kansen om die kennis bij te spijkeren. Ik werk dan nog wel voor hetzelfde bedrijf, de functie is totaal anders. Dus goede ondersteuning heb je ook wel nodig, en dat doen ze bij Bechtle erg goed. Ik zie mezelf de komende jaren nog in deze rol en wil hierin nog groeien. Op lange termijn zou ik mezelf graag terugzien in een consultant rol, waarbij je klanten nog zwaarder technisch advies geeft. In zo’n functie pak je het hele IT-proces aan van een klant. Dat lijkt me een mooi doel om naartoe te werken.

Wat maakt Bechtle voor jou een goede werkgever? Waarom zouden toekomstige collega’s hier moeten solliciteren?

Bechtle geeft je de kans om te groeien en te ontwikkelen, zodat je in een functie terechtkomt waar je jezelf 100% goed voelt. Dat is hier mogelijk, want het bedrijf is nog volop aan het groeien. Dat deze mogelijkheden er zijn maakt Bechtle voor mij een goede werkgever, maar ook het werken an sich is gewoon heel leuk. De collega’s in alle teams zijn gezellig en je werkt met iedereen fijn samen.